Інтерв`ю

Інтерв’ю

11-29    Він з’їв м’ясну консерву, яку приготував власноруч.
  Черговою жертвою ботулізму став 36-річний житель села Немичівці Хмельницького району.
  «Чоловік відкрив банку з домашньою тушонкою, приготовленої з голови свині. Намастив її на хліб та пообідав. Після цього, стан здоров’я чоловіка різко погіршився – у нього почала паморочитися голова, відбулося порушення ковтання, став падати зір. Мати хворого викликала «швидку», яка відвезла його до Хмельницької районної лікарні. Там йому поставили діагноз «ботулізм» та перевели до інфекційної лікарні. Медики підтвердили поставлений діагноз», – розповіла лікар з гігієни харчування Хмельницького міськрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Валентина Щавінська.Посилання на джерело

4Shares
/ Інтерв'ю

10-10-5      Наразі найчастіше хворіють діти до 4 років.
   На Хмельниччині розпочався період епідемічного нагляду за грипом та ГРІ. Згідно з моніторинговими даними Державної установи «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» рівень захворюваності на грип та гострі распіраторні інфекції поки є нижчими за пороговий рівень на 16,62% та знаходиться в межах сезонних коливань. Тобто, поки що триває передепідемічний період.

Посилання на джерело

0Shares
/ Інтерв'ю

     Подоляни інфікувалися через укуси кліщів.09-18
   За всім місяців 2018 року хворобу Лайма діагностували у 118 мешканців області. За словами завідувача відділення особливо небезпечних інфекцій держустанови «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» Віталія Овчарука, цього року людей, в яких через укуси кліщів діагностували цю небезпечну хворобу, значно більше, ніж торік.
   «У 2017 році за аналогічний період це інфекційне захворювання виявили у 75 осіб. Однією з причин такої різниці в цифрах може бути те, що цьогоріч кліщі на Хмельниччині активізувалися дуже рано. Перші повідомлення про укуси кліщів почали надходити ще наприкінці березня. Є вони і у вересні. Тому поки не впаде усе листя, потрібно бути обережним. Найбільшу активність цих комах ми спостерігали у червні та липні», – каже Віталій Володимирович.

Посилання на джерело

0Shares
/ Інтерв'ю

_medikuУ жінки був діагностований ботулізм.

   Більше двох тижнів в Хмельницькій інфекційній лікарні перебуває 69-річна хмельничанка, в якої був діагностований ботулізм. Жінка купила морожену рибу, посолила її, а через деякий час з’їла. Стан хворої був досить важкий, але на щастя її ввели антитоксин, який врятував хмельничанці життя.
   Інформацію про те, яку рибу їла жінка та де її купувала, була невідомо, адже хвора не могла розбірливо говорити. Наразі, за словами лікаря відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень обласного лабораторного центру МОЗ України Зої Мамонтової, стало відомо, що причиною отруєння став оселедець морожений, який жінка купила на центральному продуктовому ринку Хмельницького.

Посилання на джерело

0Shares
/ Інтерв'ю
  • 959074За останні декілька місяців у Хмельницькому зріс показник захворюваності на менінгіт.
  • Ця хвороба лише у серпні-вересні поклала на лікарняне ліжко 19 хмельничан.
  • Які ж є симптоми і як себе вберегти?

  В 2018 році значно зросла захворюваність на гострі серозні менінгіти. Лише за 8 місяців медики зареєстрували 16 випадків. Серед хворих – 10 дітей та 6 дорослих. Порівняно з попереднім роком, захворюваність підвищилась в середньому вдвічі. Таку статистику наводять у лабораторному центрі МОЗ у Хмельницькій області. 

Посилання на джерело

0Shares
/ Інтерв'ю

Жінка купила морожену рибу і самотужки його засолила._novuy_vupadok
У Хмельницькому зафіксований новий випадок ботулізму. Цього разу небезпечне захворювання підхопила 69-річна хмельничанка, яка ще 29 серпня купила морожену рибу, посолила її, а через деякий час з’їла.

  «Самопочуття у хворої почало погіршуватися вже наступного дня. Жінка мала розлад шлунку, нудоту, головокружіння, але до медиків не зверталася. Лише 3 вересня хвора викликала бригаду швидкої, яка доправила її до Хмельницької інфекційної лікарні. Там її відразу госпіталізували у реанімаційне відділення. Лікарі помітили сиптоми ботулізму, адже у неї була сухість в роті, послаблення зору, відсутність рефлексу ковтання», – розповіла Зоя Мамонтова, лікар відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ». 

Посилання на джерело

0Shares
/ Інтерв'ю

         31-річна жінка отруїлася через в’ялену рибу.zyla   Погане самопочуття, сухість в роті, порушення рефлексу ковтання, зниження зору… Такі симптоми з’явилися у 31-річної жительки Волочиського району після того, як вона їла в’ялену рибу.
      «Найперше, що відчула жінка, – це сухість в роті, далі в неї почав раптово падати зір. Вона звернулася до місцевого окуліста, який й запідозрив у неї ботулізм та відправив до інфекціоніста», – розповіла Зоя Мамонтова, лікар відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ».

Посилання на джерело

0Shares
/ Інтерв'ю

podol  Інфекційна захворюваність населення Хмельницькій області зменшилася майже на 17%.
За минулий тиждень (23-29 липня) кількість звернень в лікувально-профілактичні заклади з підозрою на інфекційні захворювання зменшилась на 16,8 відсотків.
Про це повідомляє ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України».
«Всього за медичною допомогою звернулось 268 мешканців області, з них 51 відсоток – дорослі, 49 – діти. Середньообласний показник становить 20,9», – повідомляють медики.

Посилання на джерело

0Shares
/ Інтерв'ю

_p_yad    Жінку майже непритомною її 18-річний син приніс на руках до лікарні.
    Ще один випадок захворювання на ботулізм був зареєстрований на Дунаєвеччині. Цього разу отруїлася 53-річна жінка, яка їла тушонку з козиного м’яса.
   «Перші симптоми отруєння проявилися вже через 6-8 годин після вживання небезпечного продукту. Жінка вже не могла самостійно рухатись, відкрити повіки, не могла ковтати, практично нічого не бачила, не могла чітко вимовляти слова. Цьому стану значно раніше передувала сильна блювота, різке зниження тиску (аж до стану непритомності). Симптоми отруєння наростали різко», – розповіла лікар відділу організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Зоя Мамонтова.Посилання на джерело

0Shares
/ Інтерв'ю

1_09   За даними МОЗ з початку 2018 року в Україні зареєстровано 46 випадків ботулізму з 53-а потерпілими, 4 з яких врятувати не вдалося.
    Не оминув ботулізм і Кам′янеччину. 20 червня цього року на лікарняне ліжко інфекційного відділення Кам′янець-Подільської центральної районної лікарні 59-річного чоловіка вклала консервована жирна свинина (топлена підчеревина), яка була виготовлена його власними руками, зберігалася в холодильнику протягом місяця.
   Отруєння проявилося через шість годин після вживання продукту (блювотою, розладами травної системи). Захворілий скаржився на різке погіршення зору, “туман” перед очима, “неслухняність” повік (так як вони не хотіли відкриватись), значну сухість в роті, порушення ковтання, закрепи. В подальшому порушилась і вимова.
  Лише після введення протиботулінічної сироватки (трьох доз) та надання відповідної медичної допомоги стан потерпілого почав поліпшуватися.Посилання на джерело

0Shares
/ Інтерв'ю
Loading...